Home Оптимизация на сайт Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди!

Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди!

26 second read
0
0
112

Днес ще поговорим за това, как да ускорите индексацията в Google на вашата нова статия.

Как да направите така, че вашата нова, свежа статия да влезе в индекса на Google мега бързо. Моя рекорд е 25 секунди, може да видите доказателство на долната снимка, което е много добър резултат.

Бързата индексация от роботите е залог за доброто здраве на вашия блог. Защо е важна бързата индексация може да прочетете в тази статия. И така, написали сте нова статия и сте натиснали бутон “Публикувай” и статията се появява в блога.

Може разбира се да почакате, докато робота на Google дойде и индексира статията, но все пак е по-добре вие сами да му съобщите, че на вашия блог има нов URL адрес, тоест вашата нова статия. Всичко това се прави много лесно.

Всеки притежател на сайт трябва да има регистрация в Google Webmaster Tools и сайта му да е добавен във този ресурс. Ако нямате регистрация в този ресурс на Google, бързо, бързо поправете тази грешка.

Така, след като сте натиснали бутон “Публикуване” и статията вече е във вашия блог, влизате във същия този Google Webmaster Tools. След това влизате във “Обхождане” -> “Извличане като Google”.

Във празното поле въвеждаме URL адреса на току що публикуваната статия. Забележете, че се въвежда само адреса на статията БЕЗ домейн името (http://domain.bg) на вашия сайт и натискате бутон “ИЗВЛИЧАНЕ”.

След като адреса се сканира и Google изпише за статуса на проверката “Завършено”, то натискате бутон “Изпращане до индекса”.

Search-Console-3

След това отбелязваме “Обхождане само на този URL адрес” -> Отбелязвате в празното квадратче „Не съм робот“ -> натискате бутон “Старт”.

Това е всичко! Ако Google ви изпише някаква грешка при сканиране на URL адреса, че не е намерен, това е възможно, но е много рядко. Просто повторете процедурата.

След това може да добавите адреса и във страницата на Google за добавяне на URL адреси. Тук във полето до надпис URL добавяте пълния URL адрес на вашата статия (http://domain.bg/вашата_статия.html). След това попълвате кода и натискате бутон “Изпрати въпроса”.

Search-Console-add-url-1

Това е всичко за днес, приятели. Кратка, но полезна статия за тези от вас които не знаят за този трик. В момента всички мои статии се индексират от Google средно за 1 минута, даже и за по-малко време, което е много добре.

Източник: www.ptcpari.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Оптимизация на сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Check Also

50 причини сайтът ви да заслужава наказание от Google

От Google безкомпромисно следват мисията си. Искат да предоставят на своите потребителите …