Home Как да създам и ползвам MySQL база данни в моя хостинг акаунт?

Как да създам и ползвам MySQL база данни в моя хостинг акаунт?

За да ползвате MySQL бази данни във Вашия хостинг акаунт, е необходимо:

  1. Да създадете база данни.

  2. Да създадете потребител.

  3. Да асоциирате създадената база данни с потребителя и да му зададете права.
За да създадете и конфигурирате нова база, влезте в контролния панел (cPanel) на Вашия хостинг акаунт. Изберете иконката „MySQL бази данни“ от главната страница.
Създаване на нова база
За да създадете нова база, въведете името на новата база в полето „База“ (New Database) и натиснете бутона „Създай база“ (Create Database). Базата ще се появи в началото на страницата и ще има име подобно на „aaa_bbb“, където „aaa’ е името на Вашият хостинг акаунт (cpanel име), a „bbb“ e името на базата, което Вие сте задали. Когато използвате името на новосъздадената база, трябва да го въвеждате цялото – cpaneluser_baza
Създаване на потребител
Преди да достъпвате база на MySQL, трябва да създадете потребител. За да създадете потребител, въведете „потребителско име“ (username) и „парола“ (password) в страницата за MySQL конфигурация във Вашия хостинг акаунт (полетата за потребителско име и парола се намират след полето за създаване на база данни). Аналогично на базата, Вашето потребителско име ще е от тип „aaa_ccc“, където „ааа“ e (cPanel user name), а „ccc“ е името на потребителя, който сте задали. Когато използвате новосъздаденото потребителско име, трябва да го въвеждате цялото – cPanelIser_ime
Даване на права на потребители за достъп до MySQL база
След като създадете база и потребител, трябва да асоциирате този потребител с тази база и да му зададете права за различните операции, които той може да извършва върху нея.
За да асоциирате потребител с база, от падащото меню „Потребител“ (username combobox) изберете потребителя, на който желаете да дадете права. От падащото меню за база (database combobox) изберете базата данни. Под двете падащи менюта има опции за избор на привилегии – можете да укажете специфични привилегии на този потребител върху избраната база – (по подразбиране потребителя има всички привилегии). Натиснете бутона „Добави потребителя към базата“ (Add user to Database).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.