Home Интернет Компютърната престъпност е един от най-сериозните проблеми на съвременността

Компютърната престъпност е един от най-сериозните проблеми на съвременността

7 second read
0
0
43
Компютърната престъпност е един от най-сериозните проблеми на съвременността

© снимка: sxc.hu

Компютърната престъпност през последните години е станала един от най-сериозните проблеми за големия бизнес, но в повечето случаи компаниите и техните ръководители просто не осъзнават рисковете и не са готови да се противопоставят на хакерите. Това посочва в интервю за британския в. „Дейли телеграф“ Иън Пауел, ръководител на британското подразделение на консултантската компания Прайс Уотърхаус Купърс (Price  Waterhouse Coopers), който е сред участниците в Световния икономически форум в Давос.

„Броят на киберпрестъпленията предизвиква сериозни опасения и подчертава сериозността на проблема, с който се налага да се борят ръководителите на компании в цял свят. При това те може и да осъзнават, че има опасност, но в повечето случаи нямат достатъчно възможности, за да се противопоставят успешно.

За киберпрестъпниците не съществуват граници – проблемът е глобален и разпространена заблуда е, че той е чисто технически въпрос, с който трябва да се занимават само служителите от отдела за информационни технологии, предава БТА. Поради тази причина ключови решения, от които може пряко да зависи печалбата на компанията, не се вземат на високо равнище, а взаимодействието между отговорните структури в организацията е лошо уредено. Затова често е невъзможно бързо да се отговори на атаката. Киберпрестъпниците стават все по-умни и изобретателни“, отбелязва Пауел в интервюто, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Проблемът с компютърната престъпност е посочен сред най-сериозните в годишния доклад „Глобални рискове 2012“, публикуван от организаторите на форума в Давос ден преди откриването.

Източник: dariknews.bg

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Check Also

Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди!

Днес ще поговорим за това, как да ускорите индексацията в Google на вашата нова статия. Ка…