Home Откъде да намериш реклами за сайта си?

Откъде да намериш реклами за сайта си?

Ще разгледам тук възможностите за намиране на сигурни доходи от сайтовете ви – може и да са малко, но поне ще са съобразно посещаемостта ви. Колкото повече посещения имате, на толкова повече доходи можете да се надявате.

По-долу класирам различните възможности (платформи) според опита, който имам с тях. Никой не ангажирам с мнението си. Също така, в класацията са включени абсолютно всички сайтове, предлагащи реклами за страници на български език. По този начин, освен класацията, всъщност намирате и всички алтернативи.

Според мен подреждането по доходност е следното:
1) Google AdSense – http://www.google.com/adsense/?hl=bg
2) HttPool – http://www.httpool.bg/
3) EasyTrader – http://www.easytrader.bg/
4) Etarget – http://www.etarget.bg/
5) Bidvertiser – http://www.bidvertiser.com/
6) Reklami24 – http://www.reklami24.com/
7) BulAdvert – http://buladvert.com/

Следва кратък преглед на всяка програма. Съветвам ви да ги съчетавате, с цел по-голямо разнообразие за посетителя – колкото по-различни реклами въртите, толкова по-възможно е да привлечете вниманието му и той да кликне. Естествено, давайте превес на рекламите от първите позиции.

1) Google AdSense – „класика в жанра“. Тази програма се използва и от малки, и от големи сайтове. Имат строги правила, които е добре да изчетете и спазвате. Можете да разположите общо 6 елемента по страниците си – 3 банера и 3 блока с връзки. Бъдете изобретатели! Например, след като Google AdSense са най-доходоносни, можете да направите и комбинация от елементи, за да постигнете сходни на стандартните размери и запълване на стандартни пространства из страницата ви. Това например е сбор от 3 блока връзки, запълващ пространството за 728 х 90 банер. Ето как си осигурихте още една позиция за 728 х 90 банер, извън предвидените 3!

2) HttPool – нова компания за българския пазар, все още се налага и внимателно подбира партньорите си. Добре е да прегледате общите им условия и да нямате нелегално съдържание по страниците си, както и спорно такова, за да ви приемат. Естествено, всичко е субективно, като ако имате проблем, ви препоръчваме директен контакт с тях по телефона или на място. Иначе за момента при тях се въртят атрактивни реклами, цената за клик е повече от добра. Можете да поставите 3 високодоходни + още неограничен брой елементи.

3) EasyTrader – класиката сред българските фирми за реклама в интернет. Имат много рекламодатели, много партньори. Никой не е „свръх доволен“, но и никой не може да каже нещо лошо за хората. Цената на клик е според разбиранията на рекламодателя, пазарните условия… Ако сте недоволни от условията, по-добре първо се замислете: има ли достатъчно големи фирми, които да рекламитат из подобни платформи, че да искате повече? Факт е, че „големите риби“ се сдушват със „сродни души“ – например ще рекламират в НетИнфо, Дир.БГ, въобше няма да се занимават с „мъници“. Такива са в края на краищата всички сайтове, които не могат да създадат своя собствена рекламна мрежа, а използват чужди.

4) Еtarget – отскоро може да се използва и от физически лица. Международна компания с офис в България. Платформата е в развитие, постоянно се подобрява видът на банерите, различните възможности за създаване на най-подходящия банер за вашия сайт. Недостатъкът е, че в повечето случаи цената за един клик е доста по-ниска от изброените по-горе възможности. Всичко зависи от броя на рекламодателите – те се конкурират помежду си, дано скоро има подобрение!

5) Bidvertiser – отскоро има рекламодатели, насочили реклами към сайтове от България чрез тази платформа. Пълна свобода на цветове, форма на банера, който ще създадете. Доходност, сходна на тази от Etarget. Все още обаче липсва разнообразието на рекламодатели, което Еtarget предлага.

6) Reklami24 – този сайт действа на малко по-различен принцип. Вие сами определяте цената, на която бихте продали рекламно пространство в сайта си. Тази платформа събира различни издатели, като по този начин можете да се надявате да намерите рекламодател, който обича да влиза на едно място, и да преглежда какво се предлага на пазара. За това удоволствие обаче, малка част от сумата отива като комисионна за платформата.

7) BulAdvert – наскоро стартирала платформа за онлайн реклама в България. Предлага уникална услуга: тези думи из сайтовете ви, които са интересни за рекламодателите, стават рекламни линкове. Ако някой кликне на „рекламна дума“ в дадена ваша статия, примерно, печелите дивидент. Платформата е в развитие, но е първа по рода си в страната.

Този списък ще бъде допълван, ако се появят нови възможности, които сме тествали. Подчертавам, че тази статия е само за реклами от типа „заплащане срещу клик“, не са включени други възможности за печелене чрез сайта ви.

 

коментари

Здравейте,
аз съм пробвал всички тези сайтове, освен посления BulAdvert, стори ми се аматьорски и не ми вдъхна доверие. Значи за да добиете представа колко може да се спечели, сайта ми има средно 13000-15000 посетителя на ден.
Ето и моето мнение:
Гугълските – Много малко спечелих от тях, по малко от цент на клик понякога ми излизаше, като го разделя средно. Освен това плащането е с чек или с уестърн юниън. значи събрах 100 долара, чаках – 5 месеца, да наистина 5 месеца, за да си получа картичката н пина, за да го въведа в профила си и да дам плащане на средства. Хахаха, поле за чека още 2-3 месеца, с уестърна е към 1-2 месеца, просто там е толкова бавно, че парите спечелени прези 2009 ги получаваш кажи речи след 1 година, хахахаха. Просто аз се отказах от тях.
HttPool – Най-добре платените реклами които съм виждал, имал съм кликове по 20-30ст. на клик. Плащането обаче и тук е бавно, е не е като при гугъл, но пак има 2 месеца бавене. Минимума обаче е 200лв за да ти ги платат. Ето и как става, значи събирате 200лв., на 1-2-3 число от месеца давате искане за плащане, чакате 1 месец за де обработи, на 1-во число следващия месец получавате PDF файл, който е фактура, подписвате се и я пращате по пощата, след още един месец получавате парите си по банков път. Т.е. парите през периода 1-31 януари, ги взимате към края на месец март – между 20 и 30 март някъде. бавно, но е сигурно. пък и нали ви казвам – най-скъпите кликове които съм виждал са там.
EasyTrader – Най-добрите и известни в БГ, просто е без кометар, минимум сума за плащане е 100лв, плащат винаги навреме, с 1 месец забавяне, т.е. 1-31 януари, ги взимате на края на Февруари. Кликовете зависят от самите рекламодатели.
Еtarget – Доста добри, но ниско заплатени, по 3ст. на клик средно. Нямат никакво, почти никакво изискване за да се приъедините, за разлика от гугъл, изито или пък httpool. Дори няма и одобрение, а просто си регвате сайта и готово. Минимум плащане е 50лв. обаче поне при мен и при още 2-ма приятели, плащат през месец, което е кофти, а всеки месец минавам тези 50лв и на практика те не спазват споразумението за ежемесечно плащате, ако сумата е над 50лв, аз имам приходи от по 200-300лв на месец от тях и ги получавам на куп за два месеца, незнам защо е така, може пък да ги задържат, за да взимат лихви от банките, незнам, абе далавери си правят. Оплаквах им се няколко пъти – НИЩО, писах на Атила Урбан, който е шеф за бг офиса и не ми отговори. Смятам ако продължи така, да пиша писмо до главния им офис в Словакия и да питам защо плащат през месец, а не всеки.
Bidvertiser – така и не намерих кой да рекламира при мен и не съм спечелил и един цент от тях. Не мога да кажа нищо повече, чел съм и добри и лоши коментари, но аз се въздържам от тях.
Reklami24 – регистрирах си сайта, ама никой не искаше да рекламира и също се отказах.
BulAdvert – Не съм ги пробвал, както казах горе – не ми вдъхнаха доверие.
Като цяло мога да кажа следното:
Реални приходи, които съм печелил и съм си взимал пари е от Easytrader, Httpool и Etarget. От гугъл имам няколко стотин долара, но съм ги прежалил, просто не ми се чака някви си чекове или уестърнюнинън, предпочинам направо банков превод, както тези сайтове горе от които съм печелил пари или пък през paypal.
Мога да предложа да добавите още един да реклами, не е български, но добре се печели, аз от него имам приходи от по 100 и няколко долара, плащат точно с 45дни закъснение през paypal, т.е. периода 1-31 януари ги взимате точно на 15-ти март, освен ако не е събота или неделя и тогава е на 16 или 17 в понеделник, но винаги са точни, а ако веки месец правите над 100 долара, то после всеки месец ще си взимате на 15-то число по 100 долара през paypal. Сайта се казва – http://www.globaltakeoff.net/ обаче трябва да кажа, че не е за малки сайтове, а за сайтове на 10000 посетителя, иначе вероятността да ви вземат е 1 на 100, просто не взимат всеки. Процедурата за одобрение е малко бавна. Регвате се, чакате 2-3 седмици да ви одобрят регистрацията, ако ви одобрят ви пращат един линк и се регвате втори път там, пак чакате около 2 до 5 дни да одобрят сайта ви и чак тогава може вземете код и да показвате реклами, т.е. за цялата процедура, ако сайта ви е голям, за 1 месец минава всичко. бавно е, но е сигурно – гарантирам го, за сатове с над 10 хил. посетителя на ден.
Ами това е от мен, дано съм помогнал на хората имащи сайтове. Споделих моя опит, очаквам и вие да споделите вашия.

Инфо от :  http://www.web-m.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.