Home Създаване и качване на торент с utorrent

Създаване и качване на торент с utorrent

КАКВО Е ВЪНШЕН ТОРЕНТ?

Изключителна рядко е възможно собственикът на тракера да позволява качването на торент файлове  на други тракери.Когато се качва външен торент не е нужно дори да сте изтеглили съдържанието на дадения торент, тоест единствено е нужно да свалите торент файла да го запазите на компютъра и след това същият файл без да има каквито и да било промени по него се качва на другия тракер.По този начин всики който изтегли торент файла който сте качили и го отвори в торент клиента си /пр.uTorent/ автоматично се свързва с тракера от където е свален първоначално  и  започва изтеглянето на съдържанието от наличните сийдъри.

Но тук има една не малка подробност. Когато  сваляте торент файла в него се съдържат данни от Вашия потребителски профил на тракера. Това ще рече че, всеки който сваля дадения торент системата засича Вашите данни и трафика се отчита на профилат Ви. Пример/ Ако сте свалили торент файл на който съдържанието на торента е 100mb за всеки който изтегли торента с Вашият файл към рейтингът Ви ще се добавят 100mb download.

Как се качва торент?

Описанието е за uTorent

Първото което трябва да направите е да подготвите файловете който искате да споделите.Слагате файла или папката на такова място в компютъра което сте преценили че няма да ви пречат и няма да се налага да ги местите докато сийдвате. След което е нужно да създадете торент файл /Какво е .torrent файл?

За целта отваряте торент клиента в нашия случай uTorent и кликвате в/у бутона /създай торент /

След което ще ви се отвори нов прозорец

Тук се попълват данните за тракера и се избират подготвените /Файл или папка/

Избирате опция 1 само ако искате да качите един самостоятелен файл,
опция 2 избирате ако желаете да качите папка и оказвате къде се намират на компютърът Ви, след което е задължително да попълните полето 3 с анонса на тракера който може да откриете след като влезете в тракера и от менюто натиснете бутона *КАЧВАНЕ* нашият е http://topavanta.com/announce.php?
След като сте въвели тракер анонса кликвоте в опция 4  в /у   бутона   (създай и запази ) като оброботи данните ви се отваря нов прозорец с въпрос (Къде да запише?) торент файла. По принцип няма зночение къде ще го запишете стига да можете после да го откриете,но от личен опит знам че е най добре да го запишете в директорията където се намира файла или папката , който ще качвате.
Влезете в тракера и от менюто натиснете бутона *КАЧВАНЕ* ще ви се отвори този прозорец.
От 1 до 11 съм отбелязъл важните елементи!
1-Това е тракер анонса който трябва да въведете в uTorent при създаването на торента .
2-Тук избирате торент файла който сте създали с  uTorent
3-Тук задължително избирате категория за Вашият торент
4-Тук задължително вписвате името на Вашият торент
5-Тук не задължителни опции, попълват се за по подробна информация
6-

Тук се попълва информацията за Вашият торент за да може потребителят който разглежда торентът Ви, да разбере какво съдържа самият торент.
В това поле може до използвоти ВВ код за оцветяване и оголемявоне на текст отваряне на картинка и др. което е друга тема.

7-

Тук може да впишете какъв жанр е след което (текста се показва като се посочи торента с мишката)

8-Тук избирате (ДА) само ако в торента е включен Български езиков файл (пр. субтитри , е озвучен на БГ, БГ език за книги , БГ изпълнител, за програми който имат включително БГ език) Опцията добавя БГ.флаг след името на торента.

9-Тук избирате ( регст.?–>) и описвате начина на регистрация на продукта.

10-Тук избирате (ДА) ако не желаете потребителите да виждат че вие сте качили торентът, вместо Вашият ник ще пише АНОНИМЕН (за Администратора и BOSS при АНОНИМЕН виждат кой е потребителя качил торента)

11-Тук при кликването на този бутон изпращате попълнените данни до тракера и ако всичко е коректно системато създава нов торент файл който Вие трябва да изтеглите.

ВАЖНО!

При изпълнение на всички горепосочени подробности и натискане на бутона изпрати

Ви се отваря нова страница където ви подканва да изтеглите торета което е задължително да направите ,и след това когато автоматично ви се отвори торент клиента ( в нашия случай uTorent ) трябва да посочите точно каде се намира файла или папката която сте качили.
В противен случай вместа да сийдвате Вие ще се опитвате да сваляте и естествено нямя да има от кого.

Все пак ако направите грешка торентът Ви докато няма сийдъри не се вижда от потребителите и за да изтеглите Вашият торент отново трябва да го търсите с (търсачката) при не активните торенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.