Home Интернет Apple призна, че има повече пари, отколкото й трябват

Apple призна, че има повече пари, отколкото й трябват

8 second read
0
0
25
Apple призна, че има повече пари, отколкото й трябват

© Reuters

Компанията Apple най-сетне призна, че има повече пари, отколкото й трябват, предаде Асошиейтед прес. Но това няма да се отрази върху цените на телефоните и таблетите, произвеждани от компанията. Излишъкът от средства ще бъде използван за изплащане на дивиденти и за обратно изкупуване на акции.

По последни оценки Apple разполага с пари и ценни книжа на обща сума 97,6 милиарда долара. Това я прави най-скъпата компания, чиито акции се търгуват на фондовата борса, пише БТА.

Компания не спира да харчи парите, спечелени благодарение на авангардни идеи и умело ръководство. Покойният изпълнителен директор Стив Джобс до последните дни от живота си бе против изплащането на дивиденти и насочваше свободните средства към инвестиции в информационни центрове, закупуването на компоненти, научни изследвания, придобиване на компании и осъществяването на амбициозни проекти – например изграждането на нов главен офис на компанията с обща разгъната площ близо 280 хиляди квадратни метра.

Компанията просто не може да харчи толкова бързо, колкото печели, посочва АП. От петък насам Аpple продаде над 3 милиона броя от новата версия на своя таблет iPad3, който се отличава с по-мощен процесор и  много по-добри графични възможности от предшественика си. Цената на iPad3 започва от 499 долара. Данните за продажбите на Apple тласнаха вчера цената на акциите и над 600 долара.

Източник: dariknews.bg
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Check Also

Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди!

Днес ще поговорим за това, как да ускорите индексацията в Google на вашата нова статия. Ка…