Home Yahoo! в помощ на Google оптимизацията

Yahoo! в помощ на Google оптимизацията

Дълго време се терзаех дали да пускам тази тема. И не защото обичам да си крия техниките, а защото се притеснявам, че някой от БГ екипа на Гугъл ще зачете поста (а те се скъсват да ме четат ;) ) и техниката ще “увисне”. Но, майната му.

Всеки уебмастър е страдал от това, че Google не иска да му индексира част от страниците на сайта, независимо, че ги линква от други сайтове, слага сайтмап, прави вуду магии и пие хапчета за увеличаване на атрибута си. В този случай на помощ идва дядо му на Гугъл – Яху (Yahoo!). Само да кажа, че методът ще проработи само до 1000 страници и само, ако Яху е индексирал страниците, които копнеете да попаднат и в Гугъл. Обикновено, ако не правите магарии, Яху! успява да се справи с тази задача преди Гуги.

И така какво правим? Първо проверяваме в Яху за регистрираните от Яху страници. Има два начина за това. Първият е чрез:

http://search.yahoo.com/search?n=100&p=KEYWORD1+KEYWORD2+site%3AYourSite.com ,

където KEYWORD1 и KEYWORD2 са ключови думи, които знаете, че непременно присъстват в страниците, които искате да бъдат индексирани от Гугле. Може да ползвате една или повече ключови думи. Няма да ви кажа какво е YourSite.com. Ако не искате ключови думи минаваме към втория вариант, който е:

http://siteexplorer.search.yahoo.com/search?p=http%3A%2F%2FYourSite.com&bwm=p&bwms=p&fr2=seo-rd-se

С негова помощ виждаме всички индексирани страници от Яху от нашия сайт. Ако резултатът е по-добър от Гугълския, минаваме на втора фаза – да накараме Гугъл да се потруди. Как става това? Много просто обръщаме едно от дорните две URL в линк и го поставяме накъде на сайта на една или много страници. Резултатът е гарантиран. Тази техника е тествана няколко пъти и не е “давала рекламации”.

Ако си мислите, че сме свършили за днес, се лъжете. И така, продължаваме. Понякога се оказва, че Гугъл е забравил или не иска да индексира страници, които сочат към нашия сайт. Тогава правим следното търсене в Yahoo!:

http://siteexplorer.search.yahoo.com/advsearch?p=http%3A%2F%2FYourSite.com&bwm=i&bwmo=d&bwmf=s

Нататък е ясно -> линк -> поставяне на линка -> Ура! Първо място в Гугъл!

Сега да кажем защо се ограничаваме до 1000 резултата. Много просто, Яху не показват повече (гадове!), но за без пари – толкова. И умната, че русaта е заета с мен :P

One Comment

  1. seabank.eu

    11.11.2012 at 20:03

    сега ще пробвам дано да проработи

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.