Home Интернет Google с нов рекорд

Google с нов рекорд

13 second read
0
0
49

Google впечатли инвеститорите на Уолстрийт. Акциите на технологичната компания достигнаха рекордна стойност от над 749 долара за акция. В резултат пазарната капитализация на търсачката се повиши с 30% до 245 милиарда долара, съобщи Financial Times (FT).

Предишният рекорд на Google е от 2007. Тогава стойността на акциите на компанията се покачва до 741 долара за акция.

Според Businessweek настоящият ръст на акциите на компанията се дължи на прогнозите на анализатори за повишение на рекламните приходи. Наскоро eMarketer прогнозира, че Google ще изпревари Facebook като лидер в дисплей рекламата. Според сайта за изследвания и анализи Google ще заработи от този сегмент над 2.3 милиарда долара тази година.

Експертите предвиждат, че акциите на търсачката ще продължат да растат и в бъдеще. Пред Wall Street Journal анализаторът Марк Моханеи прогнозира, че стойността на акциите на Google може да скочи до 850 долара за акция. Експертът счита, че това ще е в резултат на увеличените приходи от реклама.

Доброто представяне на Google съвпада със срива на акциите на Facebook, последвал слабия дебют на борсата на социалната мрежа през май, отбелязва FT.

Източник: www.economy.bg
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Check Also

Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди!

Днес ще поговорим за това, как да ускорите индексацията в Google на вашата нова статия. Ка…